KICKBOXING

Kickboxing er en spennende kampsport og treningsform som kan utøves på forskjellige måter. Hver enkelt utøver kan selv utøve sporten etter de kriterier man selv syntes fenger mest.

 

Det er ingen begrensninger på hvem som kan begynne å trene kickboxing, men i MUDO er timene forbeholdt ungdom og voksne. Kickboxing er først og fremst en idrett der treningen er i fokus, og hvor jaget etter medaljer i konkurranser ikke er det viktigste.

 

Gjennom intensive og spennende timer bygger man raskt styrke, utholdenhet og fleksibilitet.  Treningstimene er både effektiv trening, i tillegg til at det er morsomt og variert.

 

En Kickboxingtime blir ofte omtalt som en skikkelig «kalorikiller».

GRATIS PRØVETIME

Lyst til å prøve Kickboxing? Meld deg på en prøvetime – helt uten kostnader og forpliktelser!

Bestill gratis prøvetime!

 • Kort historikk

  Kickboxing har sin opprinnelse fra USA i 1972. Deretter ble sporten lansert i Europa og spesielt Tyskland i 1974, som såkalt kontaktkarate. Den gang utførte man kun det som i dag kalles fullkontakt kickboxing. Når det senere ble innført nye disipliner valgte man å kalle idretten for kickboxing.

  I Norge har kickboxing hvert utøvd siden midten av 70 tallet, og gjennom Norges Kickboxing Forbund har det etterhvert blitt mange fremragende resultater både nasjonalt og internasjonalt.

  Norges Kickboxing Forbund ble etablert i 1984, og har i dag mer enn 3000 medlemmer fordelt på 40 klubber over hele landet.

 • Gradering og graderingspensum

  Graderingssystemet innenfor Mudo Kickboxing bygger i utgangspunktet på graderingsreglementet til Norges Kickboxing Forbund (NKBF). Det er enkelte avvik, bl.a. ved at vi ikke utfører musical forms eller pointfighting. Bakgrunnen for dette er at vi ønsker å fokusere 100% på kickboxing lett- og fullkontakt.

  Hensikten med graderingssystem er at vi skal ha felles kjøreregler i Mudo. Det er med på å skape samhørighet og gjør det forutsigbart for alle med tanke på hva som kreves til beltene.

  Målet med Graderingsreglene og Graderingstrappen er å konkretisere reglementet med håndfaste eksempler på innhold til hvert belte samt hva som skal vurderes i de ulike delene av graderingen. Det vil også øke mulighetene for en felles praktisering og hjelpe trenere/utøvere til å legge opp en hensiktsmessig progresjon frem til de høyeste beltene.

  Last ned Graderingsreglement her: Graderingspensum

Pin It on Pinterest

Share This
×